Scroll Top

Shooting Games

Shooting Games

Een schot in de roos! Dat heb of leer je als je voor de activiteit ‘Shooting Games’ kiest. In dit arrangement leer je als groep de fijne kneepjes van het handboogschieten, bijlwerpen en blaaspijpschieten. Eenmaal de kennis gekregen? Dan gaan we deze gelijk in de praktijk uitvoeren en testen. Een ‘Shooting Games’ is het natuurlijk niet zonder daar ook een (kleine) competitie aan te hangen en een individuele score neer te zetten. Shooting Games: niet voor watjes!

In overleg kijken wij of de door u gekozen locatie geschikt is.

Handboogschieten

Oorspronkelijk werd het handboogschieten gebruikt om te jagen. In de middeleeuwen werden er toernooien gehouden en tegenwoordig is het zelfs een olympische sport. Wellicht is handboogschieten ook voor jou een schot in de roos? De instructeur legt alles uit over de veiligheid, de houding, het aanspannen en het loslaten, en vervolgens gaan we flink oefenen. In competitieverband gaan we de strijd aan met elkaar en zullen we ontdekken in wie er een ware Robin Hood schuilt.

Blaaspijpschieten

Misschien heb je het (vroeger) wel eens gedaan; Pijltjes schieten. Waarin het pijltjes schieten met papieren pijltjes gebeurd, pakken we het met blaaspijpschieten aan met echte naalden. Veel tribale volkeren in bijvoorbeeld indonesië, Japan en Zuid-Amerika hebben de blaaspijp in het verleden ontdekt en gebruikt. In Japan was het in de samoeraitijd gebruikt als wapen voor sluipmoordenaars waarin de punt van de naald werd voorzien van het gif van de kogelvis. De blaaspijp kan ook gezien worden als een jachtwapen waarmee vogels en grotere prooien konden worden gevangen. Tijdens de activiteit pakken we dit allemaal iets rustiger aan door op een target met punten te schieten. U kunt dus rustig uitblazen als u na dit verhaal toch een beetje bent geschrokken.

Heeft u wensen of ideeën met betrekking tot lunch, borrel, diner of locatie, neem contact met ons op.

Min. aantal: 25 personen

Locatie: Een door u gekozen locatie.

Prijs: €27,50 p.p.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid
    Huur MTB's