Scroll Top

Bushcraft

Bushcraft
1
Back to nature!
Van lepel carven tot en met het maken van vuur. Van eetbare planten tot en met het vlechten met wilg. Laat je verrassen door het brede aanbod van onze eigen bushcrafter Siegurd. Voor meer workshops, cursussen en activiteiten zie www.siegurd.nl

Wat drijft ons?
Bushcraften is iets bijzonders, een manier van kijken naar de natuur zoals wij in Nederland niet echt gewent zijn. Samen met Siegurd.nl hebben wij deze bushcraft activiteiten ontwikkeld. Wij willen mensen laten zien hoe mooi de natuur is en wat je er allemaal mee kunt doen. Hoe bijzonder mooi is het om van deelnemers te horen dat ze na de activiteit respectvoller kijken naar de natuur.

WAT DOEN WE?
Wij hebben een beed scala aan activiteiten waar uit gekozen kan worden, allemaal met de nadruk op het leren kennen van de natuur. We staan op beurzen, evenementen en (grote) bedrijf-events. We kunnen een echte bushcraft wereld creëren of enkel een onderdeel faciliteren, dat is helemaal aan u. Onderstaande activiteiten is een selectie van de activiteiten die wij aanbieden. Nieuwsgierig naar alle activiteiten en workshops, kijk dan op www.siegurd.nl

HOE WERKEN WIJ?
Wij zijn er van overtuigd een leuke dag voor u te organiseren. Wij vinden afstemming belangrijk en daarom krijgt u één aanspreekpunt. Zo hoeft u niet elke keer uw verhaal te doen. U kunt bij de offerteaanvraag aangeven welke activiteit(en) u aanspreekt,  wij nemen vervolgens contact met u op om het verder door te spreken. Zo kunnen wij goed afstemmen op uw wensen. Zo is het ook mogelijk om de catering door ons te laten verzorgen, zo heeft u geen omkijken naar de hele organisatie.

Bushcraft vuurmaken

Wat als het er nu écht op aankomt, als je in een noodsituatie gelijk vuur nodig hebt. Waar vind je dan geschikt materiaal, hoe bouw je een vuurplaats op, welke methode kies je om vuur te maken en hoe laat je je vuurplek achter?

Bushcraft Buitenkoken

Gezellig, leerzaam en vooral lekker! Onze kookworkshops zijn zeer in ‘trek’ en dat komt vooral omdat koken op het moment hot is en helemaal als je dat in een prachtige omgeving in de bossen mag doen. Er is de tijd om te koken, maar er is ook tijd om te ontspannen met een glaasje wijn.

Bushcraft Eetbare planten

Er groeit zoveel eetbaars en geneeskrachtig  in de natuur waar wij eigenlijk de kennis over verloren zijn. In de prachtige omgeving van het Leersumse veld zullen we op zoek gaan naar alles wat eetbaar is. Vogelmuur, witte klaverzuring, weegbree, brandnetel, kleefkruid. Paardenbloem, schapenzuring, waterpeper, noem maar op.

Bushcraft Berkenbast

Niets geeft meer tevredenheid dan zelf iets creëren met materiaal uit de natuur. Zeker als dat een bruikbaar voorwerp is, dat je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken. Berkenbast is zo’n natuurlijk product dat zowel sterk als modieus kan zijn. In de hedendaagse Russische en Native American cultuur wordt berkenbast nog steeds veel gebruikt als vervanger van plastic en ander kunstmatig materiaal. Het is zeer duurzaam, maar staat ook erg mooi op je tafel.

Vraag offerte aan

    Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid
    Huur MTB's